Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sepp reser genom landet på en överlastad cykel

I lädershorts, åkande på en cykel med jättepackning och med sin lilla svarta hund i cykelkorgen. Så tar han sig genom Sverige, österikaren Sepp från Innsbruck.

– Jag cyklar ungefär en mil om dagen så jag kommer nog inte hem förrän i november, skrattar han.

Annons

Sällan har man väl sett en så fullständigt överlastad cykel med tillhörande vagn än den som Sepp färdas på genom länet. Att han själv får plats på cykeln får räknas som ett under.

– Bara cykeln utan mig väger 100 kilo, säger han på en märklig blandning av engelska och tyska. Som du förstår går det inte så fort för mig när jag gör min resa.

Sepp, som inte vill uppge sitt efternamn, kommer från Innsbruck i Österrike. Därifrån startade han sin resa med sin lilla svarta hund Blacky, som enligt Sepp tror han är en varg av den mindre sorten. Sepp och Blacky hann upp till Abisko innan det var dags att vända hemåt.

– Eftersom jag har haft fyra hjärtinfarkter och diabetes så gäller det att jag tar det lugnt. Jag brukar mest färdas 10 kilometer om dagen, säger han och tar en salt pinne. Sepp har en jättepåse i pakethållaren som färdkost tillsammans med en dricka.

• Var bor du under resan?

– Jag har tre renfällar med mig så jag bor mest under bar himmel. Jag har bara min pension att leva av så jag kostar inte på mig så mycket. Att bo på campingplatser är alldeles för dyrt.

• Hittar du igen dina prylar i packningen?

– Jag lägger det mesta över cykeln för att det ska vara lätt att hitta. Packningen ser nog större ut än vad den är.

När kommer du hem?

–Det beror på. Kanske tar jag tåget den sista biten, men jag och Blacky räknar med att vara hemma i november.