Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sensationellt bra av Nelson och Wikén

Ifjol debuterade Lars Nelson i Holmenkollen. Då blev han 38:a. I lördags var det andra takter. Femteplatsen var sensationellt bra.

– Om du frågat mig hade jag aldrig för en sekund trott på något sådant i förväg, säger Nelson med lite distans till kraftprovet.

– Det gick brutalt fort direkt. Efter två varv insåg jag att tempot måste ner ett snäpp, anars hade det kunnat gå illa.

Lars Nelson släppte täten, men kom in i ny rytm med tre andra, bland annat Eldar Rönning och ryssen Japarov. Till slut lyckades han slå båda två, där framför allt Rönnings skalp värmde Härjedalingen.

– Givetvis är jag mycket nöjd med både min åkning och med placeringen. I förväg hade jag kanske trott mig om att vara bland de tjugo bästa, så femteplatsen känns som en riktig bonus.

Lars Nelson gillar stämningen längs de tuffa spåren i Holmenkollen.

– Publiken uppgick till cirka 30 000 personer och stämningen gör sitt. Du stimuleras som ingen annanstans av de publika ovationerna.

Efter fem av de sex varven brukar femmilen skörda sina offer. Så icke Lars Nelson denna gång.

– Jag hade bra energi även på slutvarvet och det gladde mig speciellt, att jag orkade hela distansen.

Nu väntar vila hemma i Funäsdalen innan det återigen varvad upp inför för-VM i Falun.

Klubbkompisen Emma Wikén gjorde om Nelsons bravad från i lördags då hon i söndagens tremil länge fightades i den absoluta täten bakom suveräna norskorna Maria Björgen och Therese Johaug.

Nu blev det en mycket hedrande sjätteplacering:

– Jag hade lite svårt med fästet på slutet. Det berodde nog på trötthet. Saarinen gick på väldigt hårt på sista slingan, sade Wikén som fightades med finländskan, men som fick ge sig sista biten.