Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen och stark Frösövändning

En rejäl uppryckning där Frösön vände 2–5 till 6–5 på tio minuter gav laget segern mot tippade topplaget Wibax Piteå hemma i Sporthallen.

Efter en framförallt svag andra period hade Frösön hamnat i underläge 2–5 inför matchens sista tjugominutare i säsongens andra hemmamatch. Det var ett Frösön som inte fick det att stämma. Man dribblade i fel lägen, missade bollen i skottögonblicken och drog på sig utvisningar. Mycket tydde på att det, likt hemmapremiären, skulle bli en tråkig eftermiddag för hemmalaget. 

Men Frösön ville annat, och med knappt 15 minuter kvar påbörjades det som skulle bli en härlig vändning när Simon Sundström sköt sitt andra mål för dagen.

– Vi kände efter de två första perioderna att intensiteten varit för låg från vår sida. Då valde vi att gå ner på folk och så pratade vi mycket i pausen om att vi skulle gå på hårdare framåt, pressa dem hårdare och fortsätta på den linjen genom hela perioden och även fortsätta att lasta in bollar på deras kasse, och det gav ju verkligen resultat, berättar Frösöns försvarsrese Daniel Bixo, som var den som - med lite tur - ordnade kvitteringen till 5–5.

– Ja det är ju ett gratismål helt enkelt. Ett långskott och en felstuds, säger Bixo.

Det var nu bara en tidsfråga innan Frösön skulle fullborda sin vändning, och ledningsmålet kom med fem minuter kvar genom poängmaskinen Simon Sundström. En ledning som laget höll till slutsignalen.

– Simon är ju livsfarlig där uppe och han gör en riktigt bra match.

– "Sul" (Andreas Johansson) i kassen spelar riktigt bra idag. Många avgörande räddningar och sätter vi även chanserna framåt så blir det så här. Då är vi så här bra, menar Mörsilssonen Daniel Bixo som anslöt från Nyfors IK inför säsongen.

Segern mot topptippade Wibax Piteå gör att Frösön hänger på lagen i toppen efter sex matcher. Men det blev även lite smolk i glädjebägaren då Niklas Danebäck lämnade matchen på bår efter att ha skadat knät.

– Jag tror att det var en vridning. Vi hoppas att det gick bra med honom. Han är en jätteviktig spelare för oss. Vi behöver hans fart och fläkt, säger Daniel Bixo.

Frösön–Wibax Piteå 6–5 (2–3, 0–2, 4–0)
Innebandy, division 1
Skott: 33–22
Mål, Frösön: Simon Sundström 3, Henrik Esbjörnsson, Johan Larsson, Daniel Bixo.
Publik: 184