Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Semmellängd med choklad

Maffiga semlor formade som längder med fyllig chokladsmak.

Annons

4 semmellängder

Det här behöver du till semlan:

75 g jäst

3 dl mjölk

150 g smör, rumsvarmt

1 ägg

1 dl strösocker

0,5 tsk salt

1 msk stött kardemumma

11 dl vetemjöl special

1 dl kakao

0,5 tsk hjorthornssalt

1 uppvispat ägg till pensling

Fyllning:

5 dl vispgrädde

0,5 dl kakao

1 dl florsocker

300 g mandelmassa, riven

1 dl mjölk

florsocker

kakao

Så här gör du:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37 grader. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, ägg, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl blandat med kakao och hjorthornssalt. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt 50 minuter. Dela degen i 4 bitar. Forma dem till längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla längderna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 15–17 minuter. Låt kallna på galler. Blanda grädde, kakao och florsocker i en bunke. Låt stå i kyl 30 minuter. Skär av lock på längderna. Gröp ur inkråmet och blanda med mandelmassa och mjölk. Fyll längderna med blandningen. Vispa chokladgrädden och spritsa eller klicka ut på längderna. Lägg på locken och sikta över florsocker och kakao. Skär varje längd i 5–6 bitar.

Receptet kommer från Arla.