Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segrar för Ytterhogdal och Ope i division 4

Ytterhogdal och Ope tog sin andra raka trepoängare i division 4. Onsdagens matcher

Fotboll, division 4

IFK Östersund 2-Ytterhogdal 1–3 (0–2)

Mål IFK: Anton Hybrink. Ytterhogdal: Vitalii Rudii 2, Bogdan Smishko.

Unga IFK, med många spelare födda 1996 och 1997, gjorde en stark insats. Laget hittade rätt positioner och lyckades pressa och stressa Ytterhogdal så pass att gästerna fick börja slå långt.

– Vi var riktigt bra. Tråkigt dock att vi bjöd på deras tre mål. Annars skapade de inte så mycket, sa IFK-tränaren Kenth Persson, som dock ändå var imponerad av Ytterhogdal.

– Det här är ett av de bästa lagen som vi har haft i fyran på många år. De är egentligen för bra för serien. De har så hög kvalitet på alla spelare och framför allt är de bra individuellt. Samtidigt tror jag inte att de är samspelt än.

Hogdal har både en bredare och starkare trupp i år. Nu saknades tre-fyra man, men laget såg ändå klart imponerande ut.

Högst betyg i IFK går till vänsterbacken André Rydén som jobbade bra mot farlige högeryttern Troy Pennycooke-Morgan. Plus även till de A-lagsspelare som förstärkte laget.

Tandsbyn-Ope 1–4 (0–1)

Mål: 0–1 Per Magnusson, 0–2 Petter Magnusson, 0–3 Petter Magnusson, 1–3 Joakim Eriksson, 1–4 Rebuar Bedri.

Ope tog en säker seger, även om spelet inte nådde de höjder som nye tränaren Pär Lindestig eftersträvar. Det var blandad kvalitet.

– Jo, men Tandsbyn gjorde ett bra jobb och minskade ytorna. Samtidigt höll vi oss till vår plan och försökte skapa med mycket energi och löpningar. Vi kände att vi till slut skulle få hål på dem, sa Lindestig.

Den nye Opetränaren har börjat med två raka segrar och han känner sig mycket positiv över läget i laget.

– Det är superkul med den energi och den spelglädje som killarna visar. Vi har enormt bra konkurrens i laget. Bakom de här elva spelarna finns ytterligare minst elva spelare som är minst lika bra.

Extra plus går till Per Magnusson och Jonas Lundqvist. Superettameriterade Magnusson – som skolats om till mittback – håller fortfarande mycket hög klass. Hos Tandsbyn får alla beröm för ett hårt jobb.

– Ope var ett nummer för stort. Det är inget att hymla om, säger tränaren Fredrik Seger, som dock var glad över att ha fått tillbaka fyra av de nio (!) spelare som saknades i premiären.