Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segrande start för Jämtland i Slovenien

Jämtlands damlag vann sin första träningsmatch under träningslägret i Slovenien/Kroatien. Siffrorna blev 51–36 mot Skofje Loka sedan nyförvärvet Tanisha Woodard gjort en imponerande insats.

Efter ett par intensiva dagar med styrke- och basketträningar var det under tisdagen dags för den första träningsmatchen för Jämtland.

Den spelades mot ligalaget Skofje Loka och slutade alltså med seger. Spelmässigt var det en lovande insats, inte minst med tanke på att Tanisha Woodard gjorde sin första match för sitt nya lag.

Det som kanske var mest glädjande var att Jämtlands intränade kontringsspel fungerade så bra. Av de 51 poängen kom 28 från snabba uppspel.

– Vi vet att det är en av våra styrkor och det är något som vi vill utveckla i vår bild av oss själva, säger coachen Dennis Cooper.

Tanisha Woodards debut gav mersmak.

– Tanisha är en spelare som ska kunna hjälpa oss med både returtagning, bra försvar och med sin kreativitet i anfallet. Trots att hon har en två dagar lång resa i benen låg hon bakom många av våra kongtringskpoäng.

De stora slovenskorna gjorde ett starkt jobb i returtagningen, kanske Jämtlands akilleshäl i år. Jämtland fick verkligen kriga i utblockeringssituationerna.

När svenskorna väl vann den kampen kunde man ställa om snabbt, precis det spel man söker.

– När vi lär oss att balansera tempot mellan snabba uppspel och ett kontrollerat anfallsspel i balans kommer vi att se bra ut. Kul att vi återigen stänger igen butiken defensivt, menar Cooper, som var extra nöjd med Frida Joelssons och Sara Gazanfareeon Karlssons returtagning.

De övriga två matcherna med Jämtlandslag inblandade slutade med seger för tjejerna i JB Ungdom. 51-43 mot Skofje Loka. Pojkarna i JB Ungdom föll med 43–53 mot ett mycket storväxt Portoroz. Fem av spelarna mätte över 200 centimeter och vägde över 100 kilo.

Totalt består Jämtlandstruppen av 46 spelare och ledare. Träningarna bedrivs i Portoroz medan boendet finns på andra sidan gränsen, i Kroatien.

Vid sidan av träningen har Jämtlandstruppen försökt heja fram Sverige till segrar i det pågående EM-slutspelet i Slovenien. Bland annat i matchen mot Italien.

– Vi var bara en öppen trea från Jonas Jerebkos händer från att ta gruppettan till förlängning. Efter matchen kom hela svenska landslaget och tackade för stödet. Det var en fröjd att se de överlyckliga flickorna med Åsa (Engberg) i spetsen som fick Jonas Jerebkos och Jeffrey Taylors autograf på ryggen, berättar Christer Björk.