Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för ÖHK i Sollefteå

/

Efter en makalös vändning tog ÖHK:s B-pojkar hem handbollscupen Statkraft Cup i Sollefteå.
– Det var väldigt spännande, säger ledaren Marie Modigh.

Annons
Länets handbollsungdomar hade en framgångsrik helg i Sollefteå. Statkraft Cup avgjordes med lag från hela Norrland samt den starka handbollsnationen Norge. Totalt blev det sju lag från länet som gick till A-slutspel. Bäst gick det för Östersund HK och deras B-pojkar. De gick hela vägen till cupseger efter 14–10 mot Ramvik i finalen.
– Vi hade ett väldigt bra försvar och så bytte vi lite taktik inför andra halvlek. De ledde med fyra bollar som mest och då vände vi matchen med ungefär tio minuter kvar. Så sista tio vann vi med 8–2. Vi har varit i så många finaler och varit så nära seger så killarna var jättenöjda, säger Marie Modigh, ledare för segerlaget.
Nästa stora uppdrag för B-pojkarna, födda 1993–95, är SM-spel 15–16 november hemma i Östersunds sporhall. Fyra lag gör upp om en plats till steg 3 av totalt 5.
– Killarna siktar på att gå till steg 3. Men det är väldigt sällan som Norrlandslag går längre än steg 3, det anses som väldigt bra, säger Marie Modigh.
ÖHK gick till A-slutspel med alla sina fem lag. C-flickorna var nära att gå lika långt. Men efter många klara segrar blev det till sist för tufft mot norska Steinkjer i finalen.
Övriga tre lag från ÖHK föll i första A-slutspelsmatchen. B-flickorna med 11–13 i kvartsfinal mot KB/Domsjö, C-pojkarna med 12–14 i kvartsfinalen mot Gnarp och A-flickorna med 15–16 i semifinalen mot Strindheim. A-flickorna förlade sedan också matchen om tredjepris mot Sollefteå med 10–12.
IFK Strömsund deltog med tre tjejlag där två gick till A-slutspel och det tredje, ett av flickor C-lagen, missade hårfint som trea i sin grupp. Men de gick sedan hela vägen till seger i B-slutspelet i stället efter 4–3 i finalen mot Härnösand.
För de två andra lagen tog det stopp i första omgången av A-slutspelet, men även där knappt. C-flickorna förlorade med 5–6 efter förlängning mot Härnösand i kvartsfinal medan D-flickorna förlorade med 5–9 i semifinal mot Kramfors som sedan vann cupen.

Mer läsning

Annons