Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger för Jämtland mot Solna

Efter en svag första period reste sig Jämtland starkt och vann med 58–52 mot Solna.

– En svängig match, men efter en trög start reste vi oss, säger Dennis Cooper, tränare för Jämtland Basket.

Precis som i Jämtlands förra möte mot Solna var man inte på tårna inledningsvis. 18–7 efter första perioden imponerade inte, men tillskillnad från matchen i höstas skulle laget komma ikapp.

– I höstas blev vi väldigt stirriga när vi mötte Solna, i dag var vi det inledningsvis, men sen blev vi lugna i våra beslut och då började det lossna, säger Cooper.

Successivt började Jämtland arbeta in poängen och när andra perioden var färdigspelad var laget också förbi med en 29–28 ledning.

När sedan poängmaskinerna Tanisha Woodward och Danielle Elvbo började leverera gled Jämtland ifrån och hade som mest ett försprång på nio poäng.

Men Solna arbetade sig ikapp och slutminuterna av matchen blev dramatiska.

– De satt upp ett zonförsvar i sista perioden som rörde till det för oss, som närmast var det fyra poäng, men tillslut redde vi ut det och vann med 58–52, säger Cooper.

Det finns dock saker att jobba på för Jämtland. Endast 18 av 55 tvåpoängs försök satt och enbart 44 % av straffkasten resulterade i poäng.

Däremot imponerade lagets försvarsspel.

– Vi stressar dem till turnovers och vinner mycket returer, det är det som gör att vi vinner matchen. Sen att skotten inte sitter i dag kan också ha att göra med att vi inte haft match på en månad, säger Cooper.

Nästa match för Jämtland är under söndagen då man gästar bottenlaget Lidingö.