Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger efter slutdramatik

På tävlingens allra sista sträcka gick Patrik Sandell upp i ledning och bärgade därmed segern i Midnattsolsrallyt, med drygt sex sekunder ner till tvåan.

I klassiska KAK Midnattsolsrallyt, där deltagarna kör historiska tävlingsbilar i rallyt som är uppdelat i tre etappar, var Patrik Sandell, Jämtlands MK trea efter att två tredjedelar av tävlingen var genomförd.

Lördagens avslutande etapp kördes till största del i trakterna kring Katrineholm, i samband med Slottssprinten.

Kenneth Bäcklund, som varit i ledning under större delen av årets tävling hade också en stor ledning. Men Patrik Sandell tog upp jakten. Från sin tredjeplats hade han 43,1 sekunder upp till Bäcklund.

– Det såg hopplöst ut på pappret. Men jag ville inte ge upp utan strid och satsade allt, säger Patrik Sandell till midnattsolsrallyt.com.

Sandell satsade hårt och tog in mycket tid. 16 sekunder plockades in på den första av totalt sex specialsträckor och han fortsatte sedan att närma sig ledningen. Efter den näst sista sträckan var avståndet sedan bara 9,3 sekunder och det var upplagt för en rafflande avslutning.

Den fina körningen från Sandells sida fortsatte på den avslutande sträckan och pressen låg på Kenneth Bäcklund, som startade sist.

När Bäcklund gick i mål på Rocklunda hade han kört knappt sex sekunder långsammare än Sandell – vilket skulle ha räckt till seger – men en tjuvstart och påföljande tidstillägg på tio sekunder ändrade på detta och Patrik Sandell tillsammans med kartläsaren Mattias Lönn stod därmed som segrare.

– Det har varit en fantastisk dag, vi satte rejäl press och jag tror nog han före blev lite nervös, det räckte för seger. Det har varit fantastiskt att få köra, så mycket folk ute i skogen och så avsluta med seger, det känns riktigt bra, säger Sandell i ett pressmeddelande.

Östersundaren som sent blev klar för rallyt då han tog över Björn Waldegårds Porsche 911 sedan denne tvingats ställa in.

Slutresultat Historic:

1) Patrik Sandell, Jämtlands MK, Porsche 911. Tid: 1.47.09,5

2) Kenneth Bäcklund, Vara MK, Ford Escort. +6,5 s

3) Mats Myrsell, SMK Hedemora, Porsche 911. +1.03,4