Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger direkt för Jämtland i URM

Andra omgången av URM för P15 började bra för Jämtland Ungdom.

– Enklare än vi trodde, säger coachen "Pecka" Johansson efter 74–51 mot ärkerivalen Sundsvall.

Jämtland arrangerar ett av sammandragen i omgång 2. Motståndare är Alvik, Polisen och Sundsvall. Eskilstuna har lämnat återbud.

– Sundsvall är nog fyra i gruppen, men vi övriga tre är ganska jämna. Vi har tidigare vunnit och förlorat mot Polisen och Alvik, berättar Johansson.

Jämtland behöver vinna två matcher för att nå "Sweet 16". Därför var vinsten mot Sundsvall nödvändig.

Jämtland var klart bättre och kopplade ett järngrepp från start. Då släppte också anspänningen.

– Våra killar har aldrig spelat hemma (inför nära och kära), men när vi ledde med tio poäng vågade de spela ut. Alla fick spela, vilket var speciellt roligt för de som inte brukar ha så framträdande roller.

Hur bra är ni?

– Det finns tre-fyra lag som vi har svårt mot, men de andra topplagen i Sverige har vi möjlighet mot.

Plusspelare mot Sundsvall var främst guardsen Alexander Sjödin och Edvin Wikberg. 99:orna Tommy Nordin (nära 200 cm) och Olle Lundqvist får också högt betyg.

Matchfakta

Jämtland–Sundsvall 74–51 (44–29)

Jämtland: Alexander Sjödin 23, Olle Lundqvist 13, Tommy Nordin 10, Jacob Ward 6, Edvin Wikberg 6, DAniel Johansson 6, Jonathan Nyberg 6, Cevin Thima Olofsson 2.