Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sedin om tuffa beskedet

När Tre Kronor-stjärnorna laddade för deras största match någonsin fick de beskedet att Nicklas Bäckström var avstängd från spel.

Ett besked de fick en dryg timma innan nedsläpp i OS-finalen mot Kanada.

– Det var tufft att få höra det, säger Daniel Sedin, Tre Kronors poängmässigt bäste forward.

Daniel Sedin mötte pressen med silvermedaljen runt halsen, han inte kände någon glädje alls för.

– Nej, vi vann inget silver, vi förlorade ett guld, säger Danne.

Han förlorade också sin center Nicklas Bäckström, då denne stängdes av från spel strax innan matchen för att han vid ett test i onsdags haft otillåtna medel i kroppen, i detta fall pseudoefedrin som kommer från en tablett mot allergi.

– Klart det påverkar men vi sa att vi skulle spela för honom och det var bara att köra, säger Danne.

Nu fick du och Loui Eriksson Jimmie Ericsson som center, hann ni prata ihop er?

– Det var bara att gå ut och köra, vi hann inte prata ihop oss alls.

– Bäckis har varit vår bäste center, självklart var det tufft men vi gick in med bra attityd. Vi gjorde en hyfsad förstaperiod, men vi behövde förstamålet för att spela vårt spel. När de fick det blev det uppförsbacke direkt.

Och Kanada var verkligen bra.

– De har släppt in tre mål på sex matcher och de har ett fantastiskt försvarsspel. Det är tungt att få målchanser på dem. Vi kom inte åt dem, vi ville så mycket och började tjuva för att skapa något i mitten på matchen och då blev det fel.

– Just nu är man besviken, vi har förlorat ett guld, men låt det gå en tid så lär man glädjas över det här också. Vi har gjort en fantastiskt bra turnering, säger Daniel Sedin.