Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sedin är Tre Kronors största stjärna

Art Ross-vinnare, världsmästare, olympisk mästare – Daniel Sedin är en av Tre Kronors största stjärnor, ja kanske den största.

Visst, världens bäste lekkamrat, Henrik, tvingades stanna hemma i Vancouver på grund av en revbensskada och Daniel lider av svår torka då det gäller målproduktionen då han inte nätat på de senaste 18 omgångarna i Canucksdressen.

Jag tror varken förbundskapten Pär Mårts eller Danne själv funderar allt för mycket över det. De gillar bara läget.

Daniel, och Henrik, har av någon outgrundlig anledning setts över axeln av hockeyfolk utanför Ångermanland och Örnsköldsvik. De har ansetts bara hålla till i sarghörnen och de har kallats för annat dumt, och när till och med NHL-människor som Mike Milbury (det var det väl?) kallar Bröderna Brothers för systrar, ja då begriper man ingenting.

Daniel och Henrik stängde också truten på Niklas Wikegård som fjantade sig under OS i Turin. Sedan när Sedins kom hem till Stockholm för ett knappt år sedan och i princip på egen hand spelade hem VM-guldet till Sverige var det ett annat tonläge från Wikegårds sida.

Visst, du säger att Daniel inte är en lika bra spelare utan sin tvillingbror och självklart, lika barn leka bäst. Naturligtvis har du rätt. Men han är ändå en spelare som håller världsklass.

Men med Nicklas Bäckström får Danne sällskap av spelare som tänker hockey på samma sätt som Daniel. Smartness i nivå med broder Henrik även om den där magnifika radarn inte kommer att vara påslagen.

Det är inte ofta som Daniel och Henrik inte spelat tillsammans. Under VM i Tyskland 2001 drabbades Danne av diskbråck och missade sex av nio matcher och i NHL och Stanley Cup-slutspelet har Daniel spelat 1062 matcher, bara 14 av dem utan Henrik vid sin sida.

Jo, han kommer att sakna brorsan, men Daniel Sedin har ändå sådana kvaliteter, meriter och hunger för den här OS-turneringen att jag vill kalla honom för Tre Kronors största stjärna.

Trots att Henrik inte är med, och trots att han inte tycker det själv,