Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Securitas kopplas in för bevakning av boenden för flyktingbarn

Efter tisdagens krismöte i Östersunds kommun: Boenden kommer att få övervakning och snabba modulbyggen planeras i Lit.

Kommunstyrelsen höll sitt sammanträde stängt för allmänheten på tisdagsmorgonen och några av ärendena handlade om beslut kring ensamkommande flyktingbarn.

Efter de senaste dagarnas misstänkt anlagda bränder på flera ställen Sverige, skruvar kommunledningen upp säkerheten.

"Bakgrunden till beslutet är att det varit anlagda bränder på asylboende i andra delar av landet. Därför bedömer kommunen att det är nödvändigt att skärpa säkerheten", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Vi har tagit det här beslutet för att säkerställa att nyanlända ska få ett tryggt boende, säger kommundirektören Anders Wennerberg.

– Vi kommer att beställa bevakning av Securitas till kommunens samtliga boenden för ensamkommande barn. Det gör vi för att öka tryggheten, säger kommunens säkerhetschef, Lars-Åke Wallin.

Utöver den höjda säkerheten för flyktingbarnen, planeras även modulbyggen i Lit.

Ur pressmeddelandet:

"På mötet beslutade man också att börja planera för att moduler ska kunna placeras i Lit där det finns detaljplan som gör det möjligt att bygga nya bostäder inom kort. Kommunen fortsätter parallellt med detta att undersöka flera andra områden som kan vara lämpliga för modulbygge. Kommunen planerar också att bjuda in samtliga fastighetsägare för att se vilka lösningar som finns när det gäller att hitta bostäder till det ökade antalet flyktingar som kommer till Östersund":

Läs mer:

Moduler kan bli nästa steg att klara boendet för flyktingar

Camping blir akuthem för ensamkommande

Östersunds kommun aktiverar sin krisledning