Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seafood chowder

Ibland är en liten skål soppa den perfekta förrätten och ibland är soppan huvudnumret, gärna tillsammans med ett gott bröd, lite smakrika röror och en bit god ost.

Annons

Det här behöver du för 4 personer:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

450 g potatis

200 g morötter

2 stjälkar blekselleri

smör- & rapsolja

2 msk vetemjöl

6 dl mjölk

4 dl ekologisk vispgrädde

2 msk koncentrerad skaldjursfond

600 g blandad fiskfilé

150 g stora räkor utan skal

rivet skal och pressad saft av 1 citron

salt och peppar

Så här gör du:

Skala och hacka lökarna. Skala potatis och morötter och skär i bitar. Strimla sellerin. Fräs löken i smör- & rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet, späd med lite av mjölken. Tillsätt potatis, morötter, resten av mjölken, grädde och skaldjursfond. Låt koka cirka 5 minuter. Skär fisken i bitar. Lägg i fisken och koka ytterligare 3–5 minuter. Rör ner selleri, räkor, citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.