Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se upp för lyxfällan

Malmös 190 meter höga Turning Torso ska säljas. Skyskrapan har blivit en börda för HSB, som är beredda att sälja med förlust. "Våra bosparare efterfrågar inte den här produkten", säger Michael Carlsson på HSB Malmö till Veckans Affärer.

Turning Torso är produkten av några HSB-chefers Dubaidrömmar i slutet av 1990-talet. Att den blivit ett landmärke råder inget tvivel om. Men att driftkostnaderna skulle bli högre än själva huset hade ingen räknat med.

Att bygga bostäder som sticker ut ur mängden är riskabelt. Men det behöver inte vara fel. Storsjö strand är inget skrytbygge, men läget gör det dyrt att bygga - och följaktligen också dyrt att bo där. Utsikten över Oviksfjällen kan ändå räcka som dragplåster. Det närmaste året kan komma att förändra bostadsmarknaden i Östersund rejält. Det är positivt att Östersundshem äntligen börjat bygga. Det återstår att se om de nya lägenheterna och radhusen kan locka hemvändare från storstäderna och äldre som inte orkar med villan längre. Det är rimligtvis de målgrupperna som blir aktuella. Det är nämligen dyra bostäder som byggs. Inget för ungdomar och låginkomsttagare. De får nöja sig med sämre lägen. Men det är trevligt att se byggkranar i Östersund igen.