Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se till vad Marit gjort

Marit Paulsen (FP) kritiseras från flera håll för vad hon inte gjort. Det vore ärligare att erkänna det hon faktiskt har gjort. Marit och Folkpartiet kommer också fortsätta driva djurfrågor.

Marit har under åren 1999-2004 bland annat stoppat "kannibalismen" inom djurhållningen, samt lyckats förbjuda användningen av kadavermjöl i foder och livsmedel, bygga upp EU:s livsmedelssäkerhetsmyndighet (EFSA), samt ge hela EU en "svensk" salmonellakontroll (från och med år 2008), vilken enligt EFSA:s beräkningar bidrar till att EU:s medlemsländer sparar 3 miljarder euro per år i minskade sjukvårdskostnader.

Marit har också fram till 2014 bland annat ytterligare stärkt djurskyddet i Europa, genom att bland annat få igenom ett permanent samordnat nätverk av djurskyddsinstitutioner i Europa samt få Europaparlamentets stöd för en gemensam europeisk djurskyddslag, vilken enligt det senaste beskedet kommer att presenteras av EU-kommissionen senast år 2015.

Dessutom har Marit fått upp hotet från antibiotikaresistensen på den politiska dagordningen (dels genom en resolution, antagen av Europaparlamentet den 12 maj 2011, dels genom hennes betänkande om EU:s nya djurhälsolag som antogs av Europaparlamentet den 15 april 2014).

Marit har också fått de nya EU-reglerna för landsbygdsutveckling att bland annat omfatta stöd till lokala slakterier, korta livsmedelskedjor samt rådgivning och kunskapsöverföring om en god djurhållning

Margareta Widell (FP)

Veterinär och kandidat till Europaparlamentet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel