Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se till hela Åre kommun!

Det är upprörande att höra att någon sitter fast i gyttjan mellan Kallsedet och gränsen mot Sandvika.

 De måste bärgas och vända för att åka runt över Skalstugan-Duved för att komma till Kall. Det är för mig obegripligt att det ska vara så svårt att få asfalt på denna sträcka. Det rör sig om fyra mil. Men det kanske skulle ha varit en betongtunnel i Åre stället.

Sen har vi den redan belagda vägen mellan Järpen och Kallsedet där underhållet är under all kritik.

I Krok rinner vatten och har gjort i flera år, ut från anslutningsvägarna och har i princip förstört asfalten. Detta problem skulle lätt avhjälpas med någon form av färist på anslutningsvägarna. Och så backen ner mot sågen i Sulviken… stenras ut på vägen med mera.

Är det slut på fantasin, eller vad är det frågan om.

Förra året fick alla företagare i Kallbygden avslag på sina ansökningar om bygdemedel på grund av att länsstyrelsen sa att det var konkurrerande verksamhet. I år sitter samma länsstyrelse och hittar kryphål för att ge Kallbygdens bygdemedel till SkiStar med flera i Åre. Hur kan detta få fortgå?

Vad jag kan förstå så är dessa pengar ersättning för Anjan, Torrön, Juvuln och Kallsjön och de pengarna tillhör Kallbygden och dess invånare, och då är det väl de som ska avgöra hur de här pengarna ska fördelas.Man kan ju till exempel börja med att skänka 100000 kronor per år till Ica i Kall och affären i Kalls-edet för att de kämpar med att hålla servicen vid liv.

Ta er i kragen beslutsfattare och gör något positivt för bygden utanför Åre. Det är faktiskt en hel kommun ni ska sköta om och förvalta.

Obeskrivligt less

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel