Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se till barnens behov i Ytterån!

Till att börja med vill jag bara klargöra att det är Ytteråns skola jag vill ska läggas ner.

Västbygdens skola har jag aldrig satt min fot på och är inte heller insatt i deras situation, därför känner jag inte att jag kan uttala mig i den frågan.

För övrigt tycker jag inte att man behöver vara särskilt påläst för att förstå att fel beslut tagits, det gäller bara att använda sig av sudt förnuft som säger att det är fullkomligt orimligt att ha kvar en skola med så få elever som Ytteråns skola faktiskt kommer att ha.

Mest för att barnen inte blir mättade på den sociala biten, nu blir det mer ”påtvingade” kompisrelationer. Det är bra att man kan umgås i alla åldrar – ibland. Men jag anser inte att det är rätt att en som går i ettan ska umgås med en som går i femman, då är man på helt olika stadier i livet.

Jag kan heller inte se hur man ska klara den pedagogiska biten. Att undervisa elever i ett spann från sex till tolv år, det kan inte annat än bli sämre kvalitet. Barn med speciella behov kan inte få det stöd och hjälp de behöver, samtidigt som en som är framåt kanske får hålla tillbaka.

Och så skulle jag vilja att ni Ytteråförälder förklarar vad ni menar med att Ytteråns skola kommer att blomstra om fem år. Hur ska det fungera tills dess? Och kommer det att vara 15 istället för tio elever då eller? Hur kan man vara så säker på det?

Det finns nog många av byns föräldrar som väljer Nälden/Trångsviken istället för i Ytterån.

Personligen upplever jag det som att inte ens personalen tror på en framtid för Ytteråns skola. Jag har arbetat på skolan och det är därifrån jag har fått min åsikt. Jag har sett nackdelarna denna lilla skola medför, vilket inte föräldrarna kanske har gjort.

Sandra Hägglöf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel