Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se över Odenskog

För mig är rättvisa viktigt. Rättvisa och lika villkor för alla medborgare såväl privatpersoner som företag. Rättvisa förutsättningar måste råda oavsett vem som är fastighetsägare eller butiksinnehavare

Det är viktigt med rättvisa eftersom vi vill veta förutsättningarna för hur vi skall leva och förvalta våra liv. Och det är viktigt för att vi ska kunna förutse konsekvenserna av våra livsval. Som t.ex. att göra en större investering.

Det kan handla om en bil, en lägenhet, ett hus, en industritomt eller till exempel en handelslokal. Därför är det viktigt att kommunen är förutsägbar. Det är viktigt att de som verkar inom kommunens gränser kan lita på att vi följer de regler som kallas lagar och är uppsatta av Sveriges Riksdag och det är viktigt att vi följer kommunens egna policys, utan att tumma på intentionerna och utan att göra undantag i vissa fall - för annars blir vi inte förutsägbara. Och att vara förutsägbar innebär trygghet för medborgarna och för företagarna som skapar arbetstillfällen. Och majoritetens mål att bli en av landets attraktivaste kommuner för företagare, riskerar att motverkas eftersom det för företag är oerhört viktigt med stabilitet och en förutsägbar kommun.

Jag föreslår därför att Östersunds kommun tar ett omtag när det gäller handelspolicyn i Odenskogsområdet. Den är för länge sedan en papperstiger som används ibland och när det passar. Massor av undantag görs hela tiden och det är en chansning att som företagare verka under sådana omständigheter. Lika och rättvisa villkor för alla, borde vara en rimlig och självklar hållning från socialdemokraternas sida, men så är det inte i dag. Varför?

Jocke Ekroth (M), vice ordf. i Miljö- och Samhällsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel