Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se de nya bostadshusen som föreslås

Ett nytt kvarter med bostäder handel och kontor kan bli verklighet. En ansökan om planändring har just lämnats in till kommunen.

Annons

Tomten det gäller är norr om korsningen Bangårdsgatan och Nedre Frejagatan. Fastighetsnamnet är Östersund Kräftan 3. Platsen är i dag en parkering.

– Parkeringen är alldeles för stor för de butiker vi har i andra änden av tomten, säger Marcus Lundberg, VD för Frösö park fastighets AB. Vi ser det som att det är ett lämpligt läge för en förtätning.

I skisserna som bifogats ansökan om planbesked till kommunen har arkitektfirman Hermansson Hiller Lundberg ritat en vision om hur det skulle kunna se ut med ett bostadshus på tomten.

– Byggnaden på skissen innehåller 66 lägenheter men vi vet inte om huset vi vill bygga kommer se ut exakt så, säger Marcus Lundberg.

En planprocess för att ta fram en förändring av detaljplanen kan ta upp till ett år. När detaljplanen ändrats från nuvarande handel till att omfatta bostäder kan man söka bygglov för ett bostadshus.

– Det blir garage under huset eftersom det är en sluttande tomt, säger Marcus Lundberg. Det kan även bli affärslokaler ut mot Bangårdsgatan.

– Vi tycket det är ett jättebra läger för fastigheten, det kommer bli en fantastisk utsikt från de övre planen av huset, säger Marcus Lundberg.