Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se bråket i Klanghallen som gav två matchstraff

I dag fick ishockeypubliken i Klanghallen se den nya hårdare bedömningen.

Alfred Jonassons och Stefan Högbergs brottningsmatch slutade med matchstraff för båda.

– Jag kan tycka att det blir lite löjligt, säger Brunflotränaren Agne Ericsson.

Annons

Domarna i Ishockeysverige har fått nya order inför den här säsongen. Slagsmål ska inte finnas inom ishockeyn. Om det blir bråk mellan två eller flera spelare så ska det bli game misconduct och spelarna ska lämna isen.

– Sker det upprepade slag så ska det vara game misconduct. Sedan blir det förstås grövre straff om man kastar handskarna, säger domaransvarige i Jämtland/Härjedalen Johannes Nilsson.

Hur många slag är "upprepade slag"?

– Det är inte sagt. Det är upp till domaren att bedöma vad som är upprepade slag.

Det måste bli en svår situation för domarna i vinter?

– Ja, det blir förstås jättesvårt att hitta nivåerna.

I gårdagens träningsmatch blev det bråk mellan Brunflos Alfred Jonassons och Faluns Stefan Högberg. Det blev mest brottning utan kastade handskar och många som inte kände till de nya reglerna förvånades över att de fick lämna isen.

Det är inte alla som är positiva att det inte får bråkas.

– Det var första gången som publiken tände till i matchen när det blev lite bråk. Jag vet inte om jag tycker att man ska ta bort det helt i en sådan här sport där det handlar mycket om kamp. Det kan bli lite löjligt, säger Brunflotränaren Agne Ericsson.

Se webb-tv-klippet själv och bedöm om man ska få spela vidare efter en sådan här händelse.