Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se bilderna från Musik Direkt

/
  • Inne i salongen satt Jennifer Wallenqvist och väntade på att andra halvan av kvällen ska sätta igång. Det var första gången hon är på Musik Direkt, och hon blev positivt överraskad.- Det är kul att se, alla är duktiga.Sa Jennifer. Hennes favoriter för kvällen var Lits Häxalvingan, som spelade Metallica-covers.
  • Direkt från Mörsil kom högstadieeleverna Max, Johanna och Julia och framförde vacker stämsång, både covers och låtar dom skrivit själva. De blev utvalda till kvällens jokrar, och får därför en chans till att komma till länsfinal.
  • NJHTMN.
  • En av lördagens deltagare, Nisse Rolf hittades efter sitt framträdande utanför Storsjöteatern tillsammans med Jennifer Almlöf och Rebecka Ljungdahl.
– Det fick sådär, jag var ganska nervös men det var roligt. Jag hade inga stora förväntningar, så slipper jag bli besviken.
Nisse, eller Fantasy-Nisse som han heter på scenen, framförde TV-spelsmusik på flygel. Någonting Rebecka uppskattar.
– Nisse har varit bäst hittills, jag är ett stort fan av hans musik.
  • Efter lördagsföreställningen fanns Olle Wännström i foajén, där han med vänner diskuterade kvällens skeende.
– Jag har spanat efter lite nya lokala förmågor. Dom bästa var nog Joel Landén Trio.
– Det är ju en bra möjlighet för ungdomar att visa upp sig och sin musik.
Sa han, och tillade att om han själv skulle vara med, så skulle han spela progressiv rock.

Årets Musik Direkt-tävling påbörjades i helgen. Sedan 1987 har tävlingen vaskat fram unga förmågor ur Sveriges alla hörn, och Jämtland vill inte vara sämre.

Annons

I helgen ställde sig 20 olika musikkonstellationer på Storsjöteaterns scen, med ungdomar mellan 13 och 19 år. Allt från hårdrock till hiphop blandades, via tv-spelsmusik och stämsång.

Fredagens stora segrare blev pianisten Joakim Malthesson och rapparen Görda, som gick direkt till Länsfinal. Lördagens dito var punkarna Renvoyer och den glada jazzgruppen Joel Landéns trio.

Joker blev Max, Johanna och Julia, en trio från Mörsil som gjorde djupt intryck med fin stämsång. De får chansen att hamna i länsfinal.

Publiken var som vanligt Musik Direkts stora stjärna; stor, positiv, entusiastisk och med en varm välkomnande applåd till varje tävlande. Gästartisten Fredric Johansson, Musik Direkt-vinnare 2008 från Åmynnet, var glad att få besöka Östersund.

Nästa helg är det dags för delfinal 3 och 4.

 

 

Mer läsning

Annons