Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(SD) vill satsa på de äldre

Äldrefrågor handlar lika mycket om praktisk politik som om hur man ser på värdet av äldre människor. Vi sverigedemokrater vill stärka de äldres status i samhället.

Det är ett arbete på många plan. Många äldre har ork och vilja att fortsätta arbeta men ges i dag inte den möjligheten. Vi måste bli bättre på att ta tillvara den äldre generationens kompetens såväl på arbetsmarknaden som i samhället i stort. Andra är beroende av äldreomsorg för att kunna behålla livskvalitet. Ett av de största problemen i dag är att många äldre inom äldreomsorgen är undernärda.

För att öka matlusten måste man ta ett helhetsgrepp kring åtgärder för att förbättra livskvaliteten. Det ska vara en rättighet för äldre att få avnjuta vällagad näringsrik mat varje dag. Den som inte längre har ork att laga egen mat ska inte tvingas äta vakuumförpackad mat som transporterats i lastbilar genom hela landet.

Skatterna har sänkts kraftigt de senaste åren för löntagare. Pensionärerna har fått nöja sig med några brödsmulor. Sverigedemokraterna vill sänka skatten för pensionärerna mer än vad något annat parti föreslagit. Vi vill också särskilt satsa på de fattigaste pensionärerna genom att höja garantipensionerna samt sänka högkostnadsskydden för vård och medicin. 

Lillemor Johansson (SD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel