Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD vill folkomrösta om arenan

Nu ger sig Sverigedemokraterna in i debatten om den nya arenan i Östersund. SD anser att medborgarna ska få folkomrösta om den stora investeringen.

Planeringen inför bygget av den nya multisportarenan i Östersund pågår för fullt. Men Sverigedemokraterna vill dra i bromsen. I en motion till kommunfullmäktige anser partiets representant, Gerhard Carlsson, att planeringen ska upphöra.

Hans förslag är att tre företag ska få lämna anbud där de redogör för arenans byggkostnader. Sedan ska en beräknad driftskostnad för arenan tas fram. Med detta underlag ska sedan kommunens medborgare få möjlighet att folkomrösta om arenan.

Gerhard Carlsson anser också att kommunen ska redovisa vilka besparingar som kan följa med en så stor investering som arenabygget.

När det gäller arenans lokalisering anser han att en mer central placering skulle vara lämplig. Gerhard Carlsson tycker att multiarenan kan placeras på Mittuniversitetets campusområde eller på den plats där Östersundstravet ligger.

I dagsläget har Östersunds kommun budgeterat 260 miljoner kronor för planeringen och byggandet av den nya arenan.