Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD tvåa i Ragunda - Vice ordförande förvånad

Hela 11,3 procent av Ragundabornas röster föll i söndagens val på Sverigedemokraterna. Partiet intog därmed en andraplacering i kommunen, utan att ha någon lokal förening i området. Vice ordförande Peter Johansson är förvånad över resultatet.

Sverigedemokraterna blev i söndagens val näst största parti efter Socialdemokraterna i Ragunda kommun. Detta trots att partiet inte har någon förening i kommunen.

– Själv visste jag inte att vi hade ett sådant pass stort stöd i Ragunda. Jag vet inte vem som är ansvarig där än. Nu måste vi mobilisera oss och se vilka medlemmar vi har där, säger vice ordförande i Sverigedemokraterna i Östersund och Östra Jämtland, Peter Johansson.

Partiet fick 11,3 procent av Ragundabornas röster, vilket är en ökning med 8,2 procentenheter sedan valet 2009. Störst var partiet dock i Strömsund, där de fick 12,4 procent.

– I länet i stort fick vi ju närmre åtta procent, vilket är riktigt bra. Jag tror att det beror på att vi gjort ett enormt arbete, där vi informerat folk om att vi är mer än ett enfrågeparti.