Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(SD) sviker äldre

Sverigedemokraterna ställer alltid grupper som har det svårt mot varandra. Pensionärer är en grupp som missgynnats i Alliansens Skattesänkarsverige. Varannan kvinna som går i pension får bara garantipensionen som är mellan 5-8000 kronor. Det är oacceptabelt. Vänsterpartiet motsatte sig pensionsomläggningen där vi gick från ett tryggt pensionssystem till ett pensionssystem där vi leker individuellt kasino med våra pensionspengar. Vi vill ta bort pensionsbromsen och pensionärsskatten.

Ofta säger Sverigedemokraterna att pensionärerna skulle få det bättre om Sverigedemokraterna kom till makten och invandringen stoppades. Men låt dig inte luras. Sverigedemokraterna sviker pensionärerna. Den 20 november 2013 hade Sverigedemokraterna chansen att avskaffa pensionärsskatten. Det var då som oppositionen – S, V och MP – i en gemensam motion mot det femte jobbskatteavdraget yrkade på att skatten på lön och pension skulle vara densamma. Men Sverigedemokraterna röstade ned motionen tillsammans med allianspartierna.

Sverigedemokraterna röstar med alliansens högerpolitik i majoriteten av omröstningar i riksdagen. De röstade nej till höjd A-kassa och rätt till heltid. De stödjer även det femte jobbskatteavdraget: 12 miljarder kronor som bättre hade behövts i vård och äldreomsorg, för att inte tala om skolan. På det femte jobbskatteavdraget tjänar bara högavlönade män, som Jimmie Åkesson.

För den som är sjuk, arbetslös eller pensionär vill Sverigedemokraterna inte sänka skatten med en enda krona. Så fungerar jobbskatteavdraget. Klyftorna växer, de mest utsatta får inget. Sverigedemokraterna villkorar medborgarskap till plånbok, etnisk bakgrund, sexualitet och kön.

Sverigedemokraterna är inte bara ett rasistiskt parti som sprider otrygghet och osanningar - de hycklar också. Du som är låginkomsttagare och/eller pensionär och lockas av Sverigedemokraterna. Se igenom hyckleriet och rösta på ett parti som har en politik som skapar social och ekonomisk trygghet för alla. Det är bästa sättet att motverka utanförskap, kriminalitet och rasism. Rösta på Vänsterpartiet.

Jessika Svensson, 1:a namn på Jämtlands läns riksdagslista för Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel