Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD stora vinnaren i Härjedalen

Sverigedemokraternas framgångar i Glöte och Härjedalen beror till stor del på partiets inställning i rennäringsfrågor. Det tror Olle Larsson.

– Vi har en rak och klar linje i den frågan.

Sverigedemokraternas framgångsvåg sköljde över stora delar av Sverige med följd att partiet kom in i riksdagen. Även i Härjedalen hade man stora framgångar och man utökar sin mandatandel från två till tre.

– Vi var det enda parti som fick ett mandat extra och i det perspektivet måste vi vara nöjda, säger Olle Larsson fick 7,6 procent av rösterna i Härjedalen. I Glöte lyckades man att nå över 12 procent. Att man är starka där beror till stor del på att man fokuserat på frågor om rennäringen.

– De har problem med renar som är inne på deras marker, säger Olle som även tror att deras engagemang för äldrevården i området kan spela en viss roll.

Någon överraskning att man ökar så pass kraftigt är det inte för Olle Larsson och hans partikamrater.

– Vi gör en valrörelse den här gången. Det gjorde vi inte förra gången. Vi bildades ju bara två månader före valet och nu har vi haft en bredare bas att stå på, säger Olle som även känt av stödet på deras resor runt om i Härjedalen.

Man har tagit väljare från alla partier men Olle Larsson tror att Vox Humanas definitiva ställningstagande emot dem har gjort att man fått många av deras väljare och att de i stället tappat i slagkraft.

– Det kan vara en orsak.

Totalt får man tre mandat i fullmäktige och de som kommer att sitta i fullmäktige blir, om man går efter partiets lista, förutom Olle Larsson, även Lars Hermansson och Ingegärd Fjällgärde.

– Sedan får vi avvakta vad kryssen kan göra.

Partiets framgångar i riksdagsvalet tas emot med stor glädje av Olle Larsson och där hoppas han att partiets frågor om bland annat rennäringen ska lyftas fram ännu mer.