Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(SD) splittrar

Annons

Sverigedemokraterna säger att de vill avskaffa pensionärsskatten, men de berättar helst inte att de själva röstade för att införa den. Varje jobbskatteavdrag som alliansregeringen infört och som inneburit sänkt skatt på arbete, men inte på pension, har SD röstat för.

Sverigedemokraterna vill minska invandringen så att ingen ska behöva svälta på våra äldreboenden. Sanningen är den att det inte är brist på pengar som är problemet utan snarare trist mat, sjuka personer som inte vill eller orka äta och dålig planering inom äldrevården.

Sverigedemokraterna vill finansiera i stort sett alla löften med minskad invandring. Det är främst flyktingar och deras familjer som man inte vill se här. Människor som flyr från det syriska inbördeskriget eller islamiska statens härjningar i Irak. De säger att det är bättre att hjälpa dem i närheten av deras hemländer. Men samtidigt vill de minska biståndet. Hur kan det vara bättre för en syrisk barnfamilj att komma till ett överbefolkat flyktingläger i Libanon, som redan tagit emot över en miljon flyktingar från Syrien, än att de får komma till Sverige, ett av världens rikaste länder?

En röst på SD innebär en röst mot att barnen från Syrien som kanske sett familjemedlemmar sprängas i bitar får en fristad i Sverige. Det innebär att de kristna i Irak inte välkomnas hit utan endast kan titta på när deras släkt och vänner mördas.

På söndag kan du rösta på ett parti som står upp för alla människors lika värde eller så röstar du på SD.

Daniel Liljendahl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel