Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD:s pengabråk fortsätter

Först blev Gerhard Carlsson och Carl Festin uteslutna ur Sverigedemokraterna.
Nu har Carlsson vänt sig till kronofogden för att driva in 4 500 kronor i utebliven ersättning för bland annat bilresor.
Partiföreningen håller sin linje om att inte betala ut några pengar.

Annons

LT har tidigare berättat om konflikten inom Sverigedemokraterna i Östersund.

De tidigare partibröderna Gerhard Carlsson och Åke Durre hamnade ordentligt i luven på varandra. Bland annat anklagade Durre Carlsson för att ha en diskriminerande människosyn – av Åke Durre.

– Det är ju jag som blivit diskriminerad i det här fallet. Det är det jag menar med diskriminering, sade Durre till LT.

Nu skrivs nästa kapitel i SD-bråket i Östersund.

Gerhard Carlsson – tillsammans med Carl Festin – har uteslutits ur Sverigedemokraterna och är numera politisk vilde i kommunfullmäktige. Carlsson berättar att han fortfarande haft fordringar på utlägg för bland annat bilresor.

– Jag har vänt mig till Kronofogden för att driva in de pengar som SD är skyldig mig. Det handlar om 4 500 kronor, säger han.

Peter Johansson (SD) är vice ordförande i SD Östersund och Östra Jämtland.

– Jag anser att man inte kan vara skyldig honom pengar på de grunder han framlägger, säger Johansson (SD).

Håller ni fast vid att inte betala ut några pengar?

– Ja, självklart. Det där är hämtat ur luften. Han (Gerhard Carlsson, reds anm) kan få dra det där till tingsrätten om han vill, avslutar Peter Johansson (SD).