Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD-politiker i länet önskar livet av flyktingbarn

SD-politikern Marie Stensby från Föllinge har gjort ett flertal anonyma rasistiska inlägg på sajten Avpixlat.I dag lämnar hon sina uppdrag i partiet.

Tusentals skribenter på sajten Avpixlat gömmer sig bakom hemliga identiteter för att sprida rasistiska och kränkande kommentarer om landets flyktingar och invandrare.

Expressen avslöjar nu att Marie Stensby från Föllinge, nyligen invald i Sverigedemokraternas partistyrelse, har suttit och skrivit ett flertal kommentarer gömd bakom namnet "folkkultur" där hon bland annat önskar livet av ensamkommande flyktingbarn som hungerstrejkar.

Via sin jobbmejladress har hon bland annat skrivit att hon "Hoppas de svälter sig till döds!".

Och hon har kallat muslimska invandrare för "de invaderande styrkorna" och "gräshoppssvärmar".

På Expressens fråga om riksdagskandidaten och numera toppolitikern Marie Stensby verkligen önskar livet av flyktingbarn svarar hon:

"Äh, det där är problematiskt för såna här sidor man skriver på, de triggar ju naturligtvis att man kanske skriver saker som man inte har tänkt helt skarpt innan".

TT uppger under tisdagen att Marie Stensby har meddelat partiets verkställande utskott att hon lämnar alla uppdrag i partiet med omedelbar verkan.