Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD ljuger om måltidspolicyn

Krokoms kommunfullmäktige antar en måltidspolicy i dag. Nyligen behandlades måltidspolicyn i kommunstyrelsen. Sverigedemokraternas fullmäktigeledamot Ronny Karlsson har en insynspost i kommunstyrelsen som han sällan utnyttjar. Denna gång var han dock med halva dagen. Den enda gången han uttalade sig var när måltidspolicyn behandlades.

Ronny tyckte att måltidspolicyn öppnar för att kommunen skulle bli tvungen att servera halalslaktat kött. Han fick svaret att eftersom halalslakt är olaglig i Sverige så stämmer inte hans farhågor.

Nu har Ronny skrivit på Sverigedemokraternas länshemsida och felciterat måltidspolicyn. Sedan drar han då felaktigt slutsatsen att ”Krokoms kommun ska alltså servera halalslaktat, kosherslaktat kött till invånare som kräver det.”

Måltidspolicyns övergripande mål är att: ”Krokoms kommun skall vara en förebild för goda matvanor samt arbeta för långsiktigt hållbar miljö, hållbar ekonomi och hållbar utveckling.” Därefter följer ett antal punkter. Den som Ronny felciterar börjar såhär:

”För matgästen ska måltiden kännas lustfylld och trevlig. Individuella behov utifrån medicinska, etiska, kulturella och religiösa skäl ska tillgodoses i möjligaste mån.”

I Ronnys text avslutas denna mening med punkt efter ordet ”tillgodoses”.

Alltså medvetet missvisande. Ronny ljuger. Ronny Karlsson är inte bara ledare för Sverigedemokraterna i Krokoms kommun, utan även är distriktsordförande för Sverigedemokraternas i Jämtlands län. Men han ljuger ändå.

Owen Laws, gruppledare för Miljöpartiet De Gröna i Krokoms kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel