Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD – inget för jobbare

Under många år har jag suttit i fikarummet och lyssnat på flera av mina arbetskamrater som tycker sig tro att SD är ett parti för oss arbetare, ett parti som bryr sig om oss, som kommer att ta beslut som värnar våra intressen. Jag blir rent ut sagt förbannad eftersom jag vet att så inte är fallet.

För några år sedan berättade Dagens Arbete att SD vill avskaffa Medbestämmandelagen, tillåta fler undantag i Lagen om anställningsskydd, förbjuda fackliga stridsåtgärder, kraftigt reducera anslag till Arbetsmiljöverket, minska fackets makt i samhället och göra det billigare att säga upp av personliga skäl.

I mina öron låter inte detta särskilt arbetarvänligt utan snarare som att de vill slå sönder alla våra rättigheter – rättigheter som vi genom blod och hårt slit har vunnit.

I SD:s arbetsmarknadsprogram från 2011 säger partiet att man vill ha fler undantag ifrån turordningsreglerna samt nya ungdomsjobb utan kollektivavtal. SD vill dessutom införa ett gästarbetarsystem utan rättigheter.

Det låter inte heller här som att de bryr sig om oss arbetare särskilt mycket.

Sist men inte minst är det ett faktum att Sverigedemokraterna röstar mer än åtta gånger av tio med Alliansen i riksdagen.

När de har kunnat göra skillnad för oss arbetare under dessa snart åtta år som Alliansen suttit vid makten har man vänt oss ryggen och följt borgarpolitiken.

Det vi måste ha väldigt klart för oss är att om SD får mer makt i riksdag och regering så kan vi glömma allt som har med säker anställning och ett samhälle där alla ska ha samma förutsättningar att ha ett värdigt liv. Det kommer att sopas rent vad gällande demokrati och solidaritet. Ett fascistsamhälle kommer att växa fram.

Ted Persson, byggnadsarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel