Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD gör det de gör bäst: kränker

Förra veckan berättade Sverigedemokraten Mikael Säbom, Strömsund, att muslimer inte borde få praktisera sin tro.

Annons

Det var under en intervju med Radio Jämtland som Säbom lade ut den osminkade och djupt obehagliga texten. Värna de våra, håll främlingarna borta och vill Strömsund locka nya invånare borde kommunen satsa på den germanska rasen. ”Tyskar är så mycket mer lika oss”, sa Säbom.

Det är på lokalplanet som Sverigedemokraterna visar sitt rätta och osminkade jag. Här finns de hatfyllda kämparna som talar ur hjärtat och det alldeles oavsett om det är i samtal med kompisarna i jaktlaget eller under en direktsänd radioutfrågning. Här finns de okunniga hantlangarna som trycker och sprider kampanjmaterial utan hänsyn till de människor som figurerar på bilderna.

Länets socialdemokratiska riksdagsledamot Marie Nordén har meddelat att hon tänker polisanmäla Sverigedemokraterna för att ha använt en bild på riksdagens kvinnliga ledamöter i sitt valmaterial. Det är lätt att förstå hennes upprördhet, att ofrivilligt låna ut sitt ansikte för att marknadsföra främlingsfientlig partipropaganda – det är en rätt så brutal kränkning. Å andra sidan är ju detta Sverigedemokraternas främste kännetecken, partiets förmåga att kränka människor.