Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(SD) bakom masken

Hatet, rasismen och våldet löper som en röd tråd genom Sverigedemokraternas historia. Det var nazister och fascister som grundade partiet 1988 – och de är på väg att göra fascismens retorik till norm. Peter Wolodarski beskriver detta mycket bra i söndagens DN. Jag blir väldigt orolig när fascismens retorik blir allt vanligare. Det är ju solidaritet och alla människors lika värde som måste bygga samvaron i ett demokratiskt land. Vi måste hålla ihop kring dessa grundläggande värderingar och inte falla undan för rädslans, nationalismens och våldets ideologi.

I sin granskning av högerextrema partier i Europa visar Henrik Arnstad vilken koppling Sverigedemokraterna har till högerextrema partier i Europa. De använder samma retorik och samma taktik för att framstå som ett vanligt missnöjesparti – men bakom fasaden finns en ultranationalism som gränsar till fascism och som är den mest hatade ideologin i historien. En ideologi som stavas Auschwitz-Birkenau och förintelsen.

På söndag är det val i Sverige. Jag hoppas naturligtvis att vi får en ny statsminister som heter Stefan Löfven som brinner för att ge den unga generationen jobb och utbildning. Men oavsett vad du som röstar i Jämtland och Härjedalen hoppas på för regering vill jag komma med uppmaning. Se till att Sverigedemokraterna får så lite stöd som möjligt i valet. Avslöja deras dolda agenda för andra som har rösträtt. I vår region ska vi visa att det är solidaritet, öppenhet och alla människors lika värde som är norm.

Jens Nilsson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel