Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD är uselt för arbetare – värnar inte om trygghet

Det är dags att sticka hål på en av de mer seglivade myterna på senare tid. Den att Sverigedemokraterna (SD) gynnar Sveriges arbetare. Många arbetare överväger rösta på partiet i tron att de skulle värna om arbetarnas intressen eller vara ett mittenparti i den svenska politiken. Men inget kunde vara längre från sanningen.

Varför? SD har varit moderaternas stödparti i riksdagen de senaste 4 åren. De har agerat vågmästare till alliansregeringens favör i 154 av 164 omröstningar i riksdagen. SD är inte ett parti som värnar om anställdas trygghet. SD är ett parti på yttersta högerkanten som värnar om den starkes rätt på bekostnad av de svaga.

Under den gångna mandatperioden har SD aktivt röstat ner förslag om stärkt arbetsrätt, arbetsmiljö och socialt skyddsnät samt nedläggning av Fas 3 och en nollvision mot arbetsplatsolyckor. De har även röstat ner samtliga förslag om ökad jämställdhet, såsom en jämställd arbetsskadeförsäkring, företags jämställdhetsplaner och stöd till kvinnojourer.

Vill vi ha en fungerande arbetsmarknad som ger oss trygg anställning, god arbetsmiljö och ett jämlikare samhälle är valet ganska enkelt. För en anställd inom LO-kollektivet är SD ett uselt val.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel