Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scoutstugan i Härke flyttas

Frösö scoutstuga kapades i två delar och lastades på en trailer för att flyttas från Härke till Lövsta IP.

Annons

Under måndagen började flytten av Frösö scoutstuga från Härke till Lövsta IP. Scoutstugan i Härke kapades av på mitten för att transporteras bort med trailer till Lövsta IP. Det krävs mycket jobb och försiktighet när en stuga ska flyttas. Uffe Lindberg från Uffes trailertransport kör ekipaget och arbetar tillsammans med Norrlandskranar för att flytta stugan.

Den 18 meter långa stugan kapades i två delar och under första transporten skjutsades en av delarna som mätte 11 meter i väg. Tanken är att huset ska vara på plats och ihop monterat på Lövsta under tisdagen.

– Vi trodde från början att vi skulle kunna ta hela stugan på en gång men då hade det behövts andra trailers och sen måste man ju ta sig fram, säger Ulf Olsson, marknadsansvarig för Frösö IF och driftansvarig på Lövsta aktivitetscenter.

Frösö IF och Lövsta aktivitetscenter är ansvariga för projektet och det har länge varit tal om att flytta en stuga till Lövsta IP. Frän början var det tal om att flytta Frösö sportstuga men så fick de Frösö scoutstuga.

– Det känns mycket bra. Vi har pratat länge om att flytta kansliet till Lövsta, säger Ulf Olsson.

När stugan är på plats på Lövsta IP är det inte bara Frösö IF och Lövsta aktivitetscenter som kommer utnyttja lokalerna utan även AMF Jamtland Republicans.

– Det känns roligt att hjälpa den amerikanska fotbollsföreningen så att de kan få riktiga lokaler, säger Ulf Olsson.