Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schackrutan: Tredelad ledning i Norge

I skrivande stund är ställningen extremt jämn i superturneringen "Norway Chess", Stavanger.

I den sjunde ronden lyckades Karjakin vinna ett maratonparti på över 130 drag över Anish Giri och därmed nå ikapp den tidigare ledartrion med Carlsen, Kramnik och Caruana. Blott en halv poäng bakom dessa ligger Grischuk och Agdestein på 3,5 poäng. Tre poäng har Topalov, Aronian, Svidler och Giri.  Gruppens ende lågrankade spelare – Siemen Agdestein - får vara mycket nöjd med sina 50 procent, sju remier, och i mötet med Grischuk fanns även en vinnande avslutning som dock Agdestein missade. I dagens nionde och avslutande rond möter Carlsen sin forne tränare – Agdestein.

I den elfte upplagan av "Deltalift Open" i Tylösand fanns sex stormästare bland de 137 deltagarna. Segern gick till Tiger Hillarp-Persson på 7 poäng av 8, samma som tvåan Emanuel Berg.

I Östersund har vårsäsongen förlängts och förra tisdagen spelades juniblixt med hela 19 deltagare varav 15 juniorer. Mycket jämnt i toppen med fem spelare på fyra poäng: 1-5) Sven-Olof Andersson, Bengt Öberg, Åke Myrberg, Henrik Johansson, och Johan Lilja. Närmast därefter följde Kazem Rezae, Jacob Forss, Heidi Forss, Elis Hippe Runsten och Gustav Westholm.

I måndags kväll avhöll distriktsförbundet, JHSF, ett styrelsemöte främst för att diskutera och ta ställning till olika frågor inför SSF:s kongress 13 juli. Även programmet för den kommande säsongen har planerats och hösten inleds med Sjakkfejden på Gamla teatern i Östersund, helgen 6-7 september. Lagmatch mot norrmännen på lördag och öppet snabb-DM på söndag. Detta blir den tionde upplagan efter nystarten 2005.

I veckans uppgift ser vi partislutet Tomashevsky-Nepomniachtchi, 2006. Vit gör matt i två drag.

Bo Wik

bowik@bredband.net