Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schackrutan: Schacktårtor till Orrviken

Orrvikens skolas tredjeklass uppvaktades påpassligt vid deras friluftsdag i Östersund nyligen. På plats i badhusparken från JHSF fanns Sven-Olof Andersson med specialdesignade schacktårtor till hela klassen. På fotot ser vi större delen av klassens framgångsrika schacklag samt läraren och lagledaren Lena Fernlund.

I söndags spelades den andra omgången i säsong två av den allsvenska online-serien. I toppgruppen, division I, blev det en ny vinnare när Limhamns SK kom en hårsmån före första rondens segrare Västerås SK. Stabil trea är här SK Rockaden Umeå.

Även i den JH-aktuella division-IV gruppen blev det ny segrare denna gång när Chess Arboga nu vann före första rondens etta, ASSU Umeå. Östersunds SS förbättrade sin tidigare fjärdeplacering genom att denna gång med fullt lag bli trea. Även nu stod lagets ankare Adrian Bohman Karlholm för en imponerande prestation och hela gruppens enskilt högsta poäng, 64. En stark debut gjorde Fabian Lorentzon som drog in 24 poäng.

Schack 88 hade denna gång sex spelare och gick in på femte plats. Här utmärkte sig främst Jesper Rhodin som satte personligt rekord med 29 poäng efter en avslutning med fyra raka vinster. Stabilt ankare hos Schack 88 är Peter Svensson, denna gång med 28 poäng och 34 som hittills bästa notering. I tabellen efter två av fem ronder ligger ÖSS på en tämligen säker tredje plats medan Schack 88 ingår i en grupp på tre lag med samma matchpoäng och platserna 4-6. 

Parallellt med denna online-serie spelas en liknande serie på onsdagskvällar med längre betänketid, snabbschack, och här startar säsong två nu på onsdag, eventuellt med ÖSS bland deltagarna. 

De svenska online-serierna har internationellt uppmärksammats som välorganiserade och sajten ChessTech har inbjudit SSF som deltagare i ett webinarium för att berätta om upplägget om de svenska online-ligorna. På onsdagar, fast förmiddagar, har på stockholmsbaserat initiativ en tid pågått blixttävlingar online hittills med 3-minuterspartier. Förra onsdagen gick man upp på den något längre betänketiden fem minuter plus tre sekunder per drag. En fin andraplats noterade här Sven-Olof Andersson, ÖSS, före storheter som Krister Lagerborg och IM Nils-Gustaf Renman som han spelade remi emot.

Bo Wik

bowik@bredband.net

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel