Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schackrutan: Lennart Burman vann Majblixten

Hela 19 spelare varav flertalet juniorer deltog i ÖSS:s majblixt. Gammal är dock äldst och segern gick nu till 71-årige Lennart Burman på goda 4,5 poäng av 5.

Närmast följde en trio på fyra poäng: Adrian Bohman-Karlholm, Sven-Olof Andersson och Olof Edler. I Hammerdals dito gick segern till Fredrik Blixt som noterade 6 poäng av 8. Även här följde en trio jämbördiga: Bo Wik, Per-Jonas Wik och Stefan Karlsson, alla 4 poäng.

Förbundskapten Anders Pettersson har tagit ut de svenska lagen till OS i Tromsö i höst. I herrlaget är Evgenij Agrest och Tiger Hillarp-Persson tillbaka efter några års frånvaro i landslaget, och de får sällskap av Nils Grandelius, Hans Tikkanen och Emanuel Berg.

– Det är oerhört glädjande att presentera ett lag bestående av Sveriges fem högst rankade aktiva spelare, och givetvis är det roligt att Tiger och Evgenij gör comeback. Vi kan se fram mot ett spännande OS där vi hoppas kunna upprepa den fina placeringen från 2012, säger Anders Pettersson.

I damlaget blir Pia Cramling ankare och övriga fyra spelare är Inna Agrest, Ellinor Frisk, Jessica Bengtsson och Emilia Horn. 

I morgon lördag är det så dags för årets riksfinal i schackfyran. Anmälningarna har strömmat in och allt pekar på att det kommer 123 lag till start. Om klasserna kommer med 20 barn i genomsnitt, så blir det nytt deltagarrekord! Det gamla ligger på 2437 spelare. Och så tillkommer nästan lika många lärare, föräldrar och andra intresserade.

De flesta arrangörer skulle nog vara rätt så hispiga vid det här laget, men det tycks inte gälla Västerås SK. Man har, som vanligt, allt under kontroll och under ledning av den rutinerade Mats Sjödin kan man med all säkerhet se fram emot ännu en succéartad tävling.

Från JH-distriktet deltar Vidarskolan, Sonfjällsskolan, Hackås skola, Grevåkerskolan och Stamgärde skola.

Vi önskar angenäm resa, lycka till och ett minne för livet!   

I veckans uppgift gör vit resolut matt i två drag. 

Bo Wik

bowik@bredband.net