Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SCF Betongelement återanställer

Byggena i Jämtland tar fart och det gynnar betongindustrin i Strömsund, som nu kan se framåt. SCF Betongelement AB kan återanställa fyrtio av de sextio som fick gå i slutet av 2008.

Under de senaste veckorna har SCF Betongelement AB i Strömsund tecknat order för drygt 65 miljoner kronor. Dess VD Fred Liljegren berättar att man fyllt orderblocket för detta år och tar nu in ordrar även för nästa år:

– Till största delen beror det på att byggandet kommit igång i Jämtland, säger han. Det byggs bostäder i Östersund, där Peab är vår beställare, och sedan ska vi också leverera till Åre.

Den största ordern gäller leverans av betongelement till bostäder på Stadsdel Norr, där fyra hus med vardera tjugosex lägenheter uppförs. Man kommer också att leverera till utbyggnaden av Företagshuset i Odenskog och till Sporthotellets utbyggnad i Åre.

För drygt ett år sedan var situationen en annan. Lågkonjunkturen medförde stagnation i byggandet och på SCF Betongelement tvingades man säga upp sextio anställda i slutet av 2008. Nu har trettio av dem återanställts och ytterligare tio anställs efter semestern:

– Ja, det var tungt då, säger Fred Liljegren. Men nu har byggkonjunkturen vänt, från februari i år och fortsättningsvis har vi kunnat anställa personal igen, och det ser riktigt bra ut framåt.