Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Scener ur ett äktenskap" på Storsjöteatern i april

19-20 april 2011 får Östersundspubliken äntligen möjlighet att se Dramatens succéföreställning "Scener ur ett äktenskap".

Annons

Föreställningen skulle ha åkt på turné redan nu i höst, men turnén sköts upp. Men nu är det bestämt att åtta svenska städer får besök under våren. Premiär blir det i Eskilstuna den 16 mars.

"Scener ur äktenskap" skrevs och regisserades ursprungligen som en tv-serie av Ingmar Bergman 1973. Dramat handlar om Johan och Marianne, som har varit gifta i tio år och tillsammans framstår som det perfekta paret. Men allt är inte vad det verkar vara på ytan. TV-serien, där huvudrollerna spelades av Erland Josephson och Liv Ullman, väckte stor uppmärksamhet och sägs ha fått många äkta par att söka sig till terapisoffan.

När Stefan Larsson satte upp föreställningen på Dramaten var det första gången teaterversionen av dramat spelades i Sverige.

Uppsättningen hade premiär på lilla scenen på Dramaten med premiär 20 augusti 2009, men flyttades i våras till stora scenen efter hårt biljettryck.

Huvudrollerna som Johan och Marianne görs av Jonas Karlsson och Livia Millhagen.

– Jag tycker att det ska bli väldigt roligt att få ta upp och spela föreställningen igen. "Scener ur ett äktenskap" är som en gammal vän. Det ska också bli extremt kul att få åka ut i landet och spela den på andra orter och nya scener, säger Jonas Karlsson i ett pressmeddelande.

Åsa Eriksson Ahnfelt