Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt högsta hönsen i skolan

Att en soldat som skadades i Afgahnistan nekas sjukersättning på de grunder som redovisades i Rapport tror man bara inte är sant.

Att sedan höra överdirektören Stig Orustfjords eländiga bortförklaringar gör att man inser att denne man är befordrad långt över sin inkompetensnivå och med det snaraste bör få en tjänst på assistentnivå, utan personkontakter och aldrig får komma i närheten av att tolka paragrafer. 

För var dag som går så förstärks vi medborgare i vår miss-tanke att totalt fel personer innehar tjänster på bl a försäkringskassan men även på andra myndigheter.

Är det rädsla, osäkerhet, bristande empati och social inkompetens som varit urvalskriterit när sådana som Orustfjord m fl rekryterades.

En sak är emellertid glasklar. Dessa människor skall omgående ges en omskolning där de inte längre kan skada och trakassera andra människor. Paragrafryttare stannar utvecklingen och orsakar till slut att samhällsorganen brakar ihop. De måste ersättas med människor som har förmåga att tänka själva och inser att paragrafer är döda ting som inte får tillåtas styra individer.

Sedan måste man fråga sig varför inte överordnade befäl gjorde något! En del av dessa bör kanske också bytas ut?

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel