Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satt häktad för orkidéstöld – begär skadestånd på 107 000 kronor för döda fåglar

Mannen häktades i somras misstänkt för att tillsammans med en annan kvinna ha grävt upp sällsynta orkidéer. Nu begär han ett skadestånd på 107 000 kronor – för att hans värdefulla fåglar i hemlandet dog under häktningstiden.

Mannen och kvinnan som satt häktade för orkidéstölden i Stekenjokk är hemmahörande i ett annat EU-land. De satt häktade i några veckor innan de släpptes på fri fot, vilket enligt åklagare Bent Svensson berodde på brist på bevisning.

I september rapporterade nyhetsbyrån Siren om att kvinnan sökt 6 750 kronor i skadestånd av svenska staten. Nu begär alltså den häktade mannen ett skadestånd – dels för lidande, men även för sakskador. Mannen menar att han på grund av restriktioner under häktningen inte kunde be någon om hjälp med fåglarna i hemmet, vilket ska ha lett till att de dog.

Vidare menar mannen att hans bil och utrustning skadades i polisens förvar. Han ska också ha behövt köpa en ny telefon och nya kläder eftersom han inte fick tillbaka detta från polisen när han släpptes fri.

Mer läsning:

Därför stjäls de sällsynta äggen i Stekenjokk

Två personer häktade efter misstänkt jaktbrott i Stekenjokk

Efter stölderna i Stekenjokk – åtalet i jaktbrottshärvan skjuts upp

.

.

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app