Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning på rekordtidig skidåkning i Ramundberget

Med sitt nya snösystem satsar Ramundberget på rekordtidig skidpremiär både på längden och utför. Skid-anläggningen hoppas på att kunna erbjuda skidåkning redan under höstlovet.

Annons

– I år hoppas vi att första åket görs redan till höstlovet vecka 44, säger Anders Östring, vd Ramundberget Alpina AB.

Både spår för alpint och längd är snösäkrat vid Ramundberget vilket ska förlänga hela skidsäsongen.

– Nu hoppas vi att både allmänhet, proffs och elitåkare kan komma igång riktigt tidigt med säsongen och ser variationsmöjligheterna kombinationsskidåkningen ger.

Skarsfjället var nypudrat redan till den 1 september vilket Anders Östring och kollegorna vid Ramunberget hoppas tyder på en tidig och snörik vinter.

Inför kommande skidsäsong har man också investerat kraftigt i skidupplevelsen med ny linbana, fler boendemöjligheter, längdskidspåret vid Tusen och nytt längdcenter. Investeringarna sträcker sig även till hela skidområdet. Utökning av längdspår i hela Bruksvallarna, nya skidtunnlar och tävlingsbana för Bruksvallsloppet och ett nytt stadionområde för både små och stora evenemang är några av projekten.

Den stora nyheten i år för Ramundberget en ny stollinbana från Fjällgårdstorget upp till fjället på 1000 meters höjd.

– Nya stollinbanan kommer bli en hit som ger mer tid i backen och fler åk. På fyra minuter når man bästa alpina åkningen, längdspår på fjälltopparna som är varma även i januari samt fina turleder i april.

– De nya investeringarna ger inte bara ett lyft för skidupplevelsen med gästen i fokus, utan för hela skidorten med omnejd, säger Anders Östring i ett pressmeddelande.