Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning på herrcurling

Nu tar Svenska Curlingförbundet ett krafttag för att höja standarden på svensk herrelitcurling. Detta sedan det står klart att vinterns elitseriesegrare inte kommer att få spela VM.

Annons

Därför har man beslutat att ge herrarnas elitseriesegrare ett tävlingsbidrag på 70 000 kronor och tvåan 30 000. Vidare får även tvåan i damernas elitserie ett tävlingsbidrag på 30 000.

Pengarna från förbundet ska användas till internationellt spel utanför Norden.

Ett antal elitseriespelare och före detta elitspelare, bland annat Peja Lindholm och James Dryburgh, har framfört krav på förändringar av elitsatsningen.

Vid förbundskonventet den 5-6 september inbjuds representanter för alla elitserielag för att ge direktiv till en utredning och uttagskriterier till EM och VM efter OS i Vancouver 2010.

Detta är en välkommen satsning för curlingförbundets sida. Svensk curling, åtminstone på herrsidan, håller på att bli akterseglad internationellt sett. Därför är nu förhoppningen att det tas krafttag för att Sverige i framtiden återigen ska kunna representeras av slagkraftiga lag som på sin tid Peja Lindholms.

Mer läsning

Annons