Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning på foto och film i nya Iphone 4

Nya Apple Iphone 4 har precis presenterats med ny design, fyrdubbla upplösningen på skärmen, LED-blixt, bättre mörkeregenskaper, geo-taggning med mera.

Nya Apple Iphone 4 har precis presenterats med ny design, fyrdubbla upplösningen på skärmen, LED-blixt, bättre mörkeregenskaper, geo-taggning med mera.

När Apples grundare Steve Jobs presenterade nya Apple Iphone 4 underströk han att de satsat särskilt på foto och filmning med den nya telefonen.

Den nya skärmen ska vara något särskilt med 326 pixlar per tum. Enligt Jobs ska man inte se pixlarna på normalt avstånd. Det totala antalet pixlar har fyrdubblats till 960 x 640 och befintliga appar skalas enkelt upp. Trots den högupplösta skärmen sänks batteriförbrukningen jämfört med tidigare versioner.

Ett nytt operativsystem iOS4 och A4-moderkortet från Ipad ska utnyttja batteriet bättre och tillåta att flera olika program i telefonen körs samtidigt.

Sensorn har fått en bakbelyst sensor på 5 megapixel som ska vara mer ljusskänslig än tidigare sensorer. Dessutom finns en LED-blixt för att lysa upp motivet.

Sensorn tillåter även HD-filmning i 720p (1280x720 pixlar) md 30 bilder per sekund. Filmklippen ska kunna redigeras direkt i telefonen med hjälp av av Iphone-version av Imovie. Musik från Itunes kan läggas in i filmerna.

Precis som tidigare vid stillbildsfotografering går det även att peka vid filmning på den punkt i bilden där man vill sätta skärpan.

Med hjälp av GPS-mottagaren i telefonen geotaggas alla bilder och filmklipp.

Den 24 juni börjar Apple Iphone 4 säljas i 18 länder. i juli kommer den till Sverige.

Här kan de se bilder som är tagna med Iphone 4.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild