Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning på datorspel i stället för fylla

League of legends, DOTA2 och Counter strike i stället för fylla och stök – det är målet för arrangörerna av Storsjölanet.
– Vi gör det för att folk ska ha något att göra på Valborg, säger Kaith Alelyawi.

På Valborgsmässoafton fylls Exercishallen på Stadsdel norr av datorspelande ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern. Elever och lärare på El & Energi-programmet och Teknikprogrammet på Storsjögymnasiet arrangerar Storsjölanet.

– Lärarna frågade om vi ville arrangera ett LAN och då tänkte vi att det var lika bra att göra något större, säger Kaith Alelyawi, som går tredje året på El & Energiprogrammet.

Arrangörerna av Storsjölanet vill erbjuda ungdomar ett alternativ till att vara ute och dricka alkohol.

– Vi gör det för att folk ska ha något att göra i stället för att hitta på något dumt, säger Kaith Alelyawi.

Projektet är också en del i elevernas utbildning. Med arrangemanget får de lära sig att arbeta i skarpt läge och lösa eventuella problem som kan tänkas dyka upp.

– Det handlar mycket om anställningsbarhet för våra elever. Skolans värld är lite skyddad verkstad och ser inte ut som i verkligheten, säger Fredrik Wigden, lärare i IT-ämnen.

Ett 30-tal elever är inblandade i arbetet med Storsjölanet. Det handlar om allt från att göra hemsidan för evenemanget, se till att det finns nätverk i hallen och att beräkna så att det finns tillräckligt med el.

Ungefär 150 personer kommer kunna vara på plats och spela datorspel under Storsjölanet. Hittills har mellan 50 och 100 biljetter sålts till evenemanget.

– Vi hoppas att det kommer folk, det finns gott om biljetter kvar, säger Fredrik Wigden.