Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning genom koncentrering - positivt för hyvlerier i länet

Norrskog wood products har bestämt sig för att satsa på hyvleriverksamhet i Hissmofors och Hammerdal. Men om det innebär flera tjänster vet man inte ännu.

Annons

Förändringarna innebär att verksamheten koncentreras till de två ställena i länet och att verksamhet som finns i Forsa, utanför Hudiksvall avvecklas.

Enligt företaget ska MBL-förhandlingar om avvecklingen i Forsa inledas och hyvleriet där ska samtidigt sättas ut till försäljning.

– Genom moderniseringar kan vi nu förädla dagens hyvelbehov, och mer, vid två hyvlerier. En mer sammanhållen verksamhet kommer också att förbättra vår service till kunderna genom förbättrad logistik, säger Jonas Bengtsson, vd.

I dagsläget är det inte klart hur detta kommer påverka antalet anställda i Hissmofors och Hammerdal.

– Det kommer att behöva göras smärre förändringar, men hur många tjänster det handlar om är för tidigt att säga.

I Forsa finns 15 fast anställda.

– Det vi gör är ju en rationalisering och de första vi kommer göra se hur vi kan öka den befintliga organisationen med till exempel utökad skiftgång. Så en utökning med 15 anställda kommer det inte att bli i Jämtland, säger Jonas Bengtsson.