Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsar hårt inför jubilerande bilträff

Old car meeting tar nya tag. Inför årets tioårsjubileum satsas det rejält på evenemanget.
– Vi har lagt ner enormt arbete, säger Sven Sörlin, vice ordförande i arrangörsklubben Mosquitos.

Förra året var ett av de sämre åren för Old car meeting, bilträffen som har arrangerats i Hoting de senaste tio åren.

– I fjol hade vi en djupdykning. Därför har vi satsat rejält i år, för att få tillbaka folket, säger Sven Sörlin.

Den största satsningen inför den tionde träffen har skett på musiken. Hotingsonen, bluesgitarristen Matti Norlin kommer hem och uppträder under helgen. Det blir även uppträdande av John Lindberg trio och Pepita Slappers.

– Matti Norlin är en väldigt bra gitarrist och sångare, och John Lindberg trio är väl Sveriges största rockabillyband, säger Sven Sörlin.

Ett annat dragplåster under Old car meeting är att besökarna har chansen att vinna en bil. I år är det en Volvo Amazon av 1969 års modell som lottas ut.

– Tidigare har vi alltid haft "jänkare" som vi har lottat ut. Men det är mycket enklare att sälja lotter på den här, man når en större krets. Ska man ha en "jänkare" som är i körbart skick räcker inte 50 000 kronor långt och då blir lotterna så dyra och svårsålda, säger Sven Sörlin.

Inför årets träff har motorklubben Mosquitos satsat rejält på marknadsföringen och annonserat över större delen av Norrlandskusten. Hoppet är att närmare 3000 bilentusiaster ska besöka Hoting den sista helgen i augusti.

– Vi har mer eller mindre fått klartecken från 40-50 bilar som inte var här i fjol. Bara det är ett tecken på att det kommer mer människor i år, säger Sven Sörlin.