Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa på undervisning – inte datorer

Politiker, lägg inte ner en massa pengar på att köpa datorer till skolor igen! Satsa i stället på god ordning och bra lärarundervisning. Då kan troligen elevernas kunskaper höjas några steg på kunskapstrappan. För närvarande ligger våra elevers kunskapsnivå på ett av de nedersta trappstegen. Tyvärr.

Elever får numera ofta studera utan närvarande lärare. Detta problem finns ända uppe på universitetsnivå. Lärare låter elever ”forska” och söka information på datorerna i olika ämnen. Efter det skall eleverna göra ”arbeten”, skriva om det som de har fått fram från internet. Många gånger blir det då fuskarbeten som eleverna ger sina lärare. Fuskarbeten är elevarbeten som görs av icke-elever, av vilka en del gör det mot betalning.

Man kan förstå att en del elever sitter och chattar i datarummen när de egentligen skall ”forska” och göra ”arbeten”, speciellt om lärarna inte är närvarande. Lärare bör själva skaffa ämnesmaterial och sedan gå igenom detta med eleverna, ge läxa och därefter göra förhör. Då kan lärarna sätta rätt betyg på sina elevers kunskaper.

Skolarbetet har blivit ett digitalt slaveri! Många elever är förlorare. Enligt en färsk undersökning gäller detta speciellt pojkar.

Snarast bör det ses till att elever på alla skolstadier får god lärarledd undervisning som kommer att ge dem ett bättre självförtroende till att kunna gå vidare i livet.

Eira Kunze Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel